NGA TURI I TAKIMEVE NE USA ME KOMUNITETIN SHQIPTARO-AMERIKAN ME ORIGJINE NGA RAJONI GJATE TE CILIT U REALIZUA PREZANTIMI I PROGRAMIT TE “MIQ TE KORCES

Me drejtues dhe antare te komunitetit shqiptaro-amerikan te Worcester(Uster), komuniteti me i hershem i shqiptareve ne USA, themeluar nga emigrantet e pare te ardhur nga zona e Korces, te cilet u vendosen ketu ne fund te shekullit te XIX”]

 

Nje mbremje ne klubin e burrave te kishes se Shen Merise ne Worcester, kushtuar “Miq te Korces” me pranine e Z. Jim McGovern antar i Kongresit Amerikan pefaqesues i zones se Massachussts.”

Me John Ratchliffe, kongresmen republikan i Teksasit, gjate Forumit Ekonomik Mbarekombetar i Disapores, organizuar nga Albanian Diaspora Business Network ne New Jork”

Me Robert Headlung, ish senator Republikan I Masachussets, per rreth 16 vjet. Nga Janari 2015, i zgjedhur si kryetar i Bashkise se Weymouth (Boston I Jugut). Pas nje bisede qe zgjati me shume se nje ore me teme komunitetin shqiptaro-amerikan ne Boston dhe lidhjet e tyre me Korcen,, nje foto kujtim me celesin e qytetit.

I ftuar per darke nga Konsulli i Nderit i Shqiperise z. Van Sotir Christo dhe bashkeshortja e tij, tek restorant Bertucci ne Boston, ne shoqerine e miqve shqiptaro-amerikane te Usterit. Mbeshtetje e bashkepunim premtues per organizimin “Miq te Korces“

Takim me At Artur Liolin, ne Albanian Orthodox Archdiocese, kisha e “Shen Gjergjit” ne Boston. At Arturi pershendeti nismen per shoqaten “Miq te Korces” dhe uroi mbarevajtjen e puneve te saj. Folem gjate per rrenjet e paraardhesve te tij nga Korca, per perpjekjet e tyre per ngritjen e kishes shqiptare ne Amerike, per ruajtjen e identitetit te tyre dhe forcimin e lidhjeve mes diaspores shqiptare dhe vendit te saj te origjines.

Takimi ne New York, tek “VATRA”, me Kryetarin Z. Gjon Bucaj dhe antare te nderuar te kryesise te kesaj shoqate, e para organizim I shqiptaro-amerikaneve.
Eshte fakt historik me tha Dr. Bucaj, se shumica e themeluesve dhe veprimtareve te pare te kesaj shoqate, ishin me origjine nga Korca dhe trevat e saj, dhe me veprimtarine e tyre u bene frymezim per gjithe gjeneratat e drejtueve qe pasuan.
Ju prezantova drejtuesve te “VATRES” programin e “Miqve te Korces” si dhe aktivitetin e deritanishem te tyre duke shpreha bindjen se antaret e saj do bashkepunojne ngushte me “VATREN” ne shembullin e themeluesve te saj per qellimet tona te perbashketa.

 

Ne nje takim me zotin Mark Gjonaj, shqiptaro-amerikanin, Antar i Asamblese se Shtetit te New Yorkut. Nje mik i Shqiperise dhe shqiptareve qe ka punuar per te perfaqesuar sa me mire interesat e komunitetit shqiptar ne New York, ne zonen e tij elektorale ku eshte zgjedhur.
I paraqita z. Gjonaj, programin e “Miqve te Korces”, te cilin e vleresoi mjaft, dhe premtoi bashkepunim te ngushte, per te forcuar lidhjet midis komuniteteve te shqiptareve ne diaspore, si dhe lidhjet midis SHBA dhe Shqiperise.